Vår historie

En landhandel midt i Oslo siden 1939

Vikamat Colonial er en liten butikk med mye historie og nostalgi. Beliggenheten i Vika i Oslo er enestående og butikken er kjent for de fleste. Den ble etablert da gården var ny i 1939 og har hatt samme eier siden 1952. Juni 2021 ble aksjene i Vikamat AS solgt til Lunsj.no Norge AS.

Navnet «Vikamat Colonial» bærer historien til butikken, men det
er lite kommunisert og brukes ikke aktivt i markedsføring.

I nærområdet er det kjedebutikker som Joker, 7-eleven,
Narvesen, Baker Brun, Kaffebrenneriet, Espresso House, o.l.

Vikamat Colonial har de siste 8 årene vært medlem av
«Nærbutikken» i Norgesgruppens regi. Kjedetilknyttningen har nå opphørt.

For å framheve butikkens identitet og formidle en autentisk følelse skal både utseende, opplevelsen og de ansatte i butikken være unike. Sortimentet skal ikke konkurrere mot noen av de nevnte og kjente kjedebutikkene i nærområde. Kunden skal sitte igjen med en unik handleopplevelse og produktutvalg, samt få følelsen av et høyt servicenivå. Dog skal vi på bakgrunn av at Vikamat har ca. 100 bedriftskunder som kjøper «vanlige» dagligvarer også tilby noe av dette.

Identiteten til Vikamat Colonial har gjennom årene og med kjedebutikker og kiosker rundt, blitt vasket ut. Det eneste som minner om en uavhengig Colonialbutikk er skriften over inngangen. Navnet og skriften «VIKAMAT COLONIAL» er et varemerke som igjen skal rendyrkes og brukes til å skape et nytt og unikt butikk- og salgskonsept.